Cafenea Liberală și workshop de educație financiară la Constanța

Sâmbătă, 24 iunie 2023, tineretul din municipiul Constanța (TNL), împreună cu CEL Constanța, au organizat o serie de evenimente, cum ar fi un workshop de educație financiară, unde elevii liberali au fost implicați activ în prezentările despre planificarea bugetului și gestionarea cheltuielilor personale.

Ulterior, am avut un moment de socializare în cadrul evenimentului „Cafeneaua Liberală”, alături de Dorin Dumitru Opreanu care a vorbit despre măsurile care vor fi finanțate în acest an pentru proiectele tinerilor fermieri. Ziua de sâmbătă pentru tinerii liberali a fost plină de activități educaționale si interactive.

A treia ediție a Cafenelei Liberale, un eveniment organizat de Organizația Municipală de Tineret, care i-a avut invitați pe viceprimarul Ionuț Rusu și deputatul PNL Marian Crușoveanu. Noi, tinerii, am fost proactivi și am putut să discutăm deschiși cu colegii noștri mai mari despre toate curiozitățile și problemele administrate în municipiul Constanța și nu numai.

Am avut ocazia să împărtășim idei și să ne exprimăm dorința de a fi parte activă în dezvoltarea orașului nostru. Tinerii liberali sunt hotărâți să contribuie la creșterea și prosperitatea comunității noastre.

Tinerii liberali din București au vizitat Parlamentul European la invitația eurodeputatului Cristian Bușoi

La invitația eurodeputatului Cristian Bușoi, o delegație formată din 43 de tineri liberali, condusă de Denis Ilinescu, președintele TNL București, au vizitat Parlamentul European. În cadrul vizitei, europarlamentarul liberal le-a prezentat activitatea din cadrul Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie pe care o prezidează.

„La invitația domnului europarlamentar Cristian Bușoi, TNL Bucuresti a avut prilejul de a se afla în centrul democrației europene, la Parlamentul European din Bruxelles.

Alături de 43 de tineri implicați, din toate cele 6 sectoare ale capitalei, am început ziua la Parlamentarium, un spațiu creat pentru a te ajuta să explorezi istoria instituțiilor europene şi care reuşeşte să simuleze experiența unității şi integrării europene prin tehnologie modernă şi creativă”, transmite Denis Ilinescu.

„Am avut o discuție interesantă cu domnul europarlamentar Cristian Buşoi, care ne-a povestit despre activitatea sa în calitate de preşedinte al Comisiei pentru Industrie, Certare şi Energie şi despre cum decurge procesul legislativ la nivel european.

Am vorbit despre modul în care UE va reglementa utilizarea inteligenței artificiale, despre situația energetică a României şi problema dezvoltării infrastucturii nepoluante, dar şi despre importanța participării active a tinerilor la masa deciziilor politice.

Chiar în acest sens, domnul europarlamentar ne-a propus să ne revedem la Bucureşti pentru a colabora la un proiect care să stimuleze implicarea tinerilor în activități civice şi creşterea participării active a acestora la procesele decizionale”, adaugă președintele TNL București.

„Am avut bucuria să îi am invitați la Bruxelles pe tinerii din Organizația PNL București. O bună oportunitate pentru aceștia să înțeleagă mai bine care sunt activitățile și rolul Parlamentului European. Este nevoie ca tinerii să se implice activ în activitățile publice și să genereze o participare cât mai mare la alegerile europarlamantare din 2024, pentru ca reprezentarea României în UE să fie cât mai bună”, precizează Cristian Bușoi.

Un tânăr din Senegal, membru simpatizant TNL

Perserverența si dedicarea sunt principalele caracteristici ce-l definesc pe Pascal.

Este un tânăr din Senegal, venit în România pentru a studia economia cu scopul de a întelege mecanismul economic la nivel global.

Fiind un adept al ideologiei liberaliste a economiei, acesta a devenit simpatizant al TNL în municipiul Brașov.

TNL goes green! Săptămâna Mediului – campanie națională TNL

Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului sărbătorită anual în data de 5 iunie, Tineretul Național Liberal lansează „Săptămâna Mediului”, o campanie națională desfășurată în fiecare județ al țării.

Astfel, în perioada 5 – 11 iunie, tinerii liberali din toată țara vor participa activ la acțiuni de ecologizare, dezbateri și workshop-uri pe teme de mediu, ateliere de lucru dar și multe alte tipuri de acțiuni pentru protecția mediului.

Prin astfel de acțiuni, Tineretul Național Liberal își propune să fie prezent în comunitățile în care activează și să sublinieze astfel importanța protejării mediului înconjurător, lucru care se poate face zi de zi, prin acțiuni mici, dar cu impact mare.

Invităm și alți tineri să fie alături de noi în acest demers! Pentru detalii suplimentare despre acțiunile din județul în care vă aflați, puteți accesa paginile de facebook ale organizațiilor noastre județene.

Hai alături de noi în acest demers și participă activ la protejarea mediului înconjurător!

Ziua Internațională a Familiei marcată în Municipiul Brașov

Ziua Internațională a Familiei a fost sărbătorită astăzi, în avans pentru mâine, 15 Mai, dată la care aceasta este celebrată oficial pe plan internațional.

Familia reprezintă fundația de bază a societății. Ne bucurăm că am reușit, prin acțiunea pe care am organizat-o astăzi alături de colegele de la Organizația Femeilor Liberale, să reunim familii, să îi bucurăm atât pe juniori, cât și pe seniori.

Cu toții am desfășurat acțiuni pentru întreaga familie. De la cei mici și până la cei mari, toți au fost cuprinși de voie bună, liniște și veselie. Am petrecut o duminică întreagă în familie, alături de cetățenii Brașovului.

TNL Arad și-a ales biroul de conducere

Tinerii liberali din Arad și-au ales noul birou de conducere. În prezența a peste 800 de delegați, Bogdan Faur a fost ales să conducă organizația în noul mandat.

Bogdan Faur, președinte TNL Arad: ,,Vă mulțumesc pentru votul și încrederea voastră, poziția de președinte TNL mă onorează și mă responsabilizează!”

Noua configurație a biroului aleasă azi:

Președinte
Bogdan Faur

Prim-vicepreședinte
Mădălin Păcurar

Secretar General
Iulian Marinache

Secretar General Adjunct
Patrik Kimak
Lucian Teuca

Vicepreședinte
Darius Bozeșan
Darko Voștinar
Sorin Mihalache
Daniel Butariu
Vasile Groza
Iulia Brait
Bianca Butur
Dacian Zdrentan

Membru
Daniel Grab
Madălin Copil
Paul Uleanu
Alexandru Moga
Flavius Drăgan
Diana Giurgiu
Andrei Crișan
Antonio Gandore
George Botizan
Amina Miclean
Mario Delapeta
Nicoleta Asoltani
Radu Mateuț
Ionuț Drăgoescu
Viorel Mladin

Preşedinte Comisia Judeţeană pentru Regulament
Rafael Tepele

Ecologizare pe pârtia de ski din Iași

Astăzi ne-am dat întâlnire pe pârtia de ski pentru o amplă acțiune de ecologizare a zonei.

Evenimentul, cunoscut drept ”Pârtia de cultură”, este organizat de Ateneul Național din Iași și a devenit deja o tradiție anuală, ce aduce împreună zeci de voluntari uniți pentru o cauză: protejarea mediului.

Ne bucurăm că am fost parte a acestei acțiuni dedicate protejării naturii și responsabilizării cetățenilor.

Felicitări colegului nostru, Andrei Apreotesei, managerul Ateneului din Iași și consilier județean din partea PNL Iași.

Cupa TNL Vâlcea la fotbal

Cupa TNL 2023, la fotbal, s-a desfășurat astăzi la Oltenia Arena Sport din Râmnicu Vâlcea, având peste 60 de tineri dornici să își măsoare priceperea fotbalistică!

Sportul a fost întotdeauna partea esențială a unei vieți sănătoase și, de asemenea, ne creează o personalitate disciplinată și organizată.

Prin aceste acțiuni, echipa TNL Râmnicu Vâlcea încurajează practicarea oricărui tip de sport, mai ales în rândul tinerilor.

Să nu uităm că sănătatea este cel mai valoros lucru pe care îl are o persoană și care trebuie protejat și întărit. Mișcarea înseamnă viață, sportul înseamnă sănătate! Felicitări tuturor câștigătorilor și participanților!

Luna curățeniei în Bihor, marcată la Holod

Luna Mai este luna dedicată curățeniei, iar azi echipa TNL Oradea – TNL Bihor a participat la acțiunea de ecologizare organizată de colegii de la TNL Comuna Holod.

Alături de domnul primar Sandu Săsăran și o parte a echipei CSL Bihor ne-am mobilizat în grupuri pentru a fi eficienți și am reușit să înfrumusețăm comuna Holod, strângând peste 4 tone de deșeuri.

Felicităm colegii de la TNL Holod pentru inițiativă! Mulțumim domnului primar Sandu Săsăran pentru invitație și ospitalitate!

Ziua Europei marcată de TNL București

Europa înseamnă unitate!
De Ziua Europei, tinerii liberali din Bucureşti au arătat că împreună se pot face lucruri mari!

La 73 de ani de la naşterea Uniunii Europene, în urma semnării declarației Schumann pe 9 mai 1950, ne bucurăm de statutul de cetățeni europeni şi de libertatea de a fi parte din marea familie europeană.

Tot ca o familie, marea echipă TNL Bucuresti s-a reunit în parcul Alexandru Ioan Cuza şi a construit, din pancarte ținute de fiecare persoană, un mare steag al Uniunii Europene, un simbol al valorilor democratice care susțin proiectul european.

Au fost prezenți şi au sărbătorit unitatea europeană tineri din toate sectoarele din Bucureşti, iar atmosfera a fost atât de frumoasă, încât abia aşteptăm să repetăm experiența!

Suntem mândri să promovăm valorile europene şi ne bucurăm de unitate în diversitate! La mulți ani, Europa!

Pe căile persuasiunii în politică

TNL Bucuresti organizează sâmbătă, 13 mai, ora 14:00, un eveniment cu tema: „Știința persuasiunii aplicată în politică”, iar alături de noi îl vom avea pe trainerul Eduard Ezeanu.

Arta persuasiunii în politica a prezentat mereu un interes sporit pentru societate. Comportamentul oamenilor este condiționat de diverși factori sociali aflați de cele mai multe ori în divirgență, fapt ce relevă importanța negocierii.

Iar, când vine vorba de societate ne raportăm obligatoriu la politică, fiind cea care guvernează conflictele și negocierile, reprezentând o constantă a existenței noastre.

Dar, mai multe povestim pe 13 mai ora 14:00 alături de Eduard. Echipa TNL își propune să pregătească viitoarea generatie de politicieni: politicieni serioși, temeinici, bine argumentați și mereu pregătiți!

Evenimentul se va desfășura la sediul PNL Sector 4, Strada Ienăchiță Văcărescu, nr. 20.

Un buletin de vot este mai puternic decât un glonț

Șefa tineretului AUR a încercat astăzi să intre cu gloanțe în Parlamentul României!

Tineretul Național Liberal condamnă ferm agresiunile desfășurate de partidul AUR la intrarea în Parlamentul României.
Astfel de încercări de a introduce obiecte interzise în Parlament, de la droguri până la gloanțe, cât și afișarea unui comportament violent de către reprezentanții unor organizații politice de tineret este de nedescris și trebuie să atragă după sine consecințele aferente.

Crearea unei stări de confuzie, frică și dezinformare stă la baza partidelor extremiste, iar cele întâmplate astăzi arată clar dimensiunea extremistă a partidului AUR.

Cu un război la granițele noastre, România are nevoie de lideri care să lupte pentru unitate și democrație, care să vegheze asupra securității și să promoveze o stare de liniște și încredere în rândul populației.

Expunerea de idei se argumentează prin dialog pașnic și constructiv, iar noi tinerii trebuie să ne amintim că avem la îndemână un instrument mult mai puternic decât gloanțele: VOTUL.